"Vešli jsme do ohně i do vody, ale vyvedl jsi nás k hojnosti. Žalm 66:12

Může to vypadat paradoxně, ale člověk dosáhne klid jedině skrze zápas. Tento klid zrozený v boji, není jako zlověstné ticho před bouřkou, ale jako utišení a klid se svěžím a pročištěným vzduchem, který přichází po bouřce.

Člověk, který vypadá být požehnaný, ale je nedotknutý žalem a starostmi, je typem člověka, který je silný v klidu. Jeho kvality nebyly nikdy zkoušené a on neví, jak se zachová byť i v malém problému. Nejzkušenější námořník určitě není ten, který nikdy neodolával bouřce. Může být dobrý pro plavbu v pěkném počasí, ale kdyby přišla bouřka, nechtěli byste radši, aby byl na důležitém stanovišti zkušený námořník? Nechtěli byste mít u kormidla toho, kdo už prožil nejeden vichr, kdo zná sílu lodního trupu a plachet a ví, jak má použít lodní kotvu, aby se zachytila o skály na dně oceánu?

Jak jen rychle všechno povolí, když nás poprvé postihne utrpení !! Naše naděje je rychle zmařená a naše srdce leží přemožené, tváří k zemi, jako vinná réva, kterou bouřka vytrhla z opěrného pletiva. Ale jen co je počáteční šok za námi a jsme schopni podívat se nahoru a říct: „To je Pán“ (Jan 21:7) víra znovu začne zvedat rozbité naděje a bezpečně je připojit k Božím nohám. Konečným výsledkem je jistota, bezpečí a klid."

(Převzato z facebookového profilu: Vždy s Bohem)

bouře
Zdroj ilustrace: http://www.uloz.to/xPFGkY8/boure-na-mori-jpg